Simon

Lectuur 3

Wabi Sabi – Francesc Miralles – Roman/Vertelling

Wanneer Samuel, een introverte, wat eenzame literatuurdocent, op een dag zijn voordeur opendoet, glipt er een kat zijn huis in. Hoewel hij zich eigenlijk zo snel mogelijk van de indringer wil ontdoen, zet hij toch met de nodige aarzeling wat eten voor hem neer. En diep in zijn hart moet hij ook toegeven dat hij het gezelschap van dit eigenwijze dier wel kan waarderen. De kat blijft.

 

Om deze alledaagse gebeurtenis, zo onbeduidend als deze lijkt, gaat het aanvankelijk. Of is het een teken dat het voor Samuel tijd is om zijn zelfverkozen isolement te doorbreken? Zijn simpele daad van zorg en aandacht voor de kat, zet een reeks ontmoetingen in gang met mensen die altijd al in zijn buurt waren maar aan wie hij geen aandacht schonk.

 

Hij begint ‘dingen’ op te merken en ‘momenten’ te ervaren die hem tot dan toe waren ontgaan. Aarzelend begeeft hij zich op een pad dat leidt naar nieuwe vriendschappen en genegenheid. Maar als alles perfect lijkt, ervaart hij eveneens dat dit verlies kan inhouden, ertoe kan leiden. Om dat (en hoe?) te leren kennen, ondergaan én aanvaarden, reist hij uiteindelijk naar Japan, op zoek naar de betekenis van het mysterieuze maar tezelfdertijd dagdagelijkse begrip WABI SABI.

 

Tevens met de sfeer van WABI SABI als levenshouding, levenskunst:

Als katten van de wereld verdwijnen- Genki Kawamura – Roman/Vertelling

wabi sabi – Francesc Miralles en Hector García

wabi sabi – Beth Kempton – Japanse wijsheid voor een perfect imperfect leven

Over dit boek:

YouTube: Wabi-Sabi-A Japanse Philosophy of Perfect Imperfection

Vorige: Info 2

Vorige: Info 4